Το νέο προϊόν Drain Easy σας απαλλάσει από τα βουλώματα και τις μυρωδιές στις σωληνώσεις της κουζίνας σας. Είναι υγρό που πέφτει στη λάντζα του εστιατορίου σας κάθε νύχτα με το κλείσιμο. Απαλλάσει τις σωληνώσεις από τις επικαθίσεις των λιπών και αφήνει ένα βιοφίλμ που δεν τις αφήνει να ξαναπιάσουν λίπη. Διατηρεί τις σωληνώσεις καθαρές και άοσμες.

 

Πώς επαναφέρουμε την απορροφητικότητα στους βόθρους;

Τα ένζυμα και οι μικροοργανισμοί της εταιρίας μας «BACTIPLUS» και «EZ-3006» προκαλούν έντονη ζύμωση στα οργανικά απόβλητα του βόθρου μειώνοντας την οσμή μέχρι 80%. Καθαρίζουν τα τοιχώματα από τα λίπη, διασπούν την συσσωρευμένη λάσπη και έτσι επαναφέρουν την αρχική απορροφητικότητά του καθαρίζοντας παράλληλα και το δίκτυο των σωληνώσεων. Έτσι απαλλάσσεστε οριστικά από τα πολυδάπανα αδειάσματα και τις δυσάρεστες οσμές.

 

Πώς προλαμβάνουμε μελλοντική έμφραξη του βόθρου;

Ρίχνοντας προληπτικά μια μικρή ποσότητα μικροοργανισμών στον βόθρο σας τον διατηρείτε πάντα απορροφητικό και δε χρησιμοποιείτε ποτέ βυτίο!

 

Ποια τα αίτια μείωσης της απορροφητικότητας των βόθρων;

Οι βόθροι είναι και λέγονται σηπτικές δεξαμενές. Η αρχή λειτουργίας τους είναι η σήψη (αναερόβια επεξεργασία –ζύμωση όπως ο μούστος κάνει κρασί).  Με την διαδικασία αυτή τα απόβλητα διασπώνται, γίνονται νερό, και απορροφώνται από το χώμα, κυρίως από τον πάτο. 

Η αναστολή αυτής της σήψης, της φυσικής επεξεργασίας δηλαδή, γίνεται από την χρήση των χλωριούχων, αντισηπτικών, αντιβακτηριδιακών, καυστικών και γενικά απολυμαντικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται στον καθαρισμό του σπιτιού. Τα προϊόντα αυτά σκοτώνουν τους μικροοργανισμούς (ένζυμα και βακτήρια) που είναι και υπεύθυνα για τη φυσική επεξεργασία (διάσπαση του αποβλήτου).

Η κυριότερη και πιο συνηθισμένη αιτία διακοπής της σήψης είναι η χρήση του χλωρίου, που αποτελεί ένα ισχυρότατο αντισηπτικό, και των χλωριούχων προϊόντων. Το αποτέλεσμα της χρήσης τους είναι να σχηματίζετε λάσπη στον πάτο του βόθρου και τα λίπη, που επιπλέουν στη επιφάνεια, να κολλάνε στα τοιχώματα.  Με την συνεχή συσσώρευση κλείνουν οι πόροι  του χώματος και το νερό δεν μπορεί να φύγει. Χάνεται έτσι η απορροφητικότητά του και αρχίζουν τα αδειάσματα με το βυτίο αλλά και οι αφόρητες οσμές.

Η χρήση δε των καυστικών προϊόντων (καυστική ποτάσα κλπ.) που συνήθως χρησιμοποιούνται για την επαναφορά της απορροφητικότητας προκαλούν αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα στην επεξεργασία των αποβλήτων.

 

Τι προϊόντα μπορούμε να χρησιμοποιούμε;

Βιοδιασπώμενα, οικολογικά προϊόντα με βάση μικροοργανισμούς και ένζυμα διάσπασης οργανικών αποβλήτων. Τα προϊόντα αυτά έχουν την ένδειξη «βιοδιασπώμενα» και «δεν περιέχουν χλώριο (Chlorine) ή οξύ (acid)».

Τέλος δεν πειράζουν τα σαπούνια πλυντηρίων πιάτων και ρούχων, τα σαμπουάν, τα κοινά σαπούνια που πλενόμαστε κλπ.

 

Τι προϊόντα απαγορεύεται να ρίχνουμε στον βόθρο;

Απαγορεύονται τα χλωριούχα, καυστικά (π.χ. καυστική ποτάσα, υδροχλωρικό οξύ κλπ.), απολυμαντικά (π.χ. το «παπί» για τις τουαλέτες) και αντιβακτηριδιακά προϊόντα.

Το χλώριο σκοτώνει τα ένζυμα και βακτήρια που υπάρχουν στον βόθρο ενώ η χρήση της χλωρίνης απαγορεύεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού σαν εξαιρετικά καρκινογόνος ουσία.

 

Που βρίσκουμε καθαριστικά συμβατά με τους βόθρους;

Η εταιρία μας διαθέτει την νέα σειρά ACTEMIA που περιλαμβάνει προϊόντα οικιακής και επαγγελματικής χρήσεως για κουζίνες και μπάνια που διασπούν το πουρί και τις οσμές σε σωληνώσεις, λιποπαγίδες & βόθρους.

Διαθέτει επίσης το καθαριστικό απολυμαντικό MICROFRESH, ειδικό για τον καθαρισμό της τουαλέτας από την λεκάνη μέχρι το πάτωμα και τους τοίχους, συμβατό για βόθρους και βιολογικούς καθαρισμούς.

Τέλος διαθέτει το βιοδιασπώμενο υπερσυμπυκνωμένο πολυκαθαριστικό,  απολυπαντικό επιφανειών OIL –EATER που καθαρίζει λάδια, καμένα και μη, πίσσα, πετρέλαιο, βενζίνη, αιθάλη, μελάνι, κερί, αίμα. Είναι ιδανικό για κουζίνες, πλακάκια, απορροφητήρες, πατώματα, τζάκια, για λεκέδες στα ρούχα, στα χαλιά στις μοκέτες και αλλού.

Σε όλα τα σούπερ μάρκετ που πωλούν βιοδιασπώμενα προϊόντα.

Η Ecozymes στην Ecotec 2010

Η εταιρία μας θα βρίσκεται για 3η συνεχή χρονιά στην έκθεση της Ecotec για να σας παρουσιάσει τα επαναστατικά της προϊόντα απο κοντά. Επισκευθείτε μας στο περίπτερο Β2 της άιθουσας 10. Η έκθεση θα λάβει μέρος στο εκθεσιακό κεντρο της Ανθούσας (Expo Athens) απο 22 μέχρι και 25 Απριλίου.

Ραντεβού εκεί!

Έκθεση HO.RE.CA 2010

Η Εταιρία μας ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις σας στην προσπάθεια να δώσουμε λύσεις στην επεξεργασία των αποβλήτων συμμετέχει στην έκθεση HO.RE.CA 2010 με το σύνολο των προϊόντων της.

Εκτός από τους μικροοργανισμούς διάσπασης αποβλήτων για βόθρους βιολογικούς καθαρισμούς  σωληνώσεις θα παρουσιασθούν και συμβατά προϊόντα  <<καθαρισμού>>.

Επίσης θα παρουσιάσουμε βιολογικούς βόθρους χωρίς ρεύμα, compact βιολογικούς καθαρισμούς  και την μεγάλη γκάμα μας σε λιποσυλλέκτες.

Θα είμαστε εκεί να σας δώσουμε την λύση σε κάθε πρόβλημα σας.

Η έκθεση που αφορά ξενοδοχεία ,εστιατόρια, καφετέριες catering  αλλά και ιδιώτες θα πραγματοποιηθεί από τις 22-25 Ιανουαρίου 2010 στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο της Αθήνας στην λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Πάντα ακούμε τις προτάσεις και ιδέες σας καθώς και προσπαθούμε να βρουμε λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες της επιχείρησης σας. Προσφέρουμε λοιπόν δύο σειρές λιποπαγίδας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις SDGP ή τις VAR.