Διατήρηση Βόθρων & Βιολογικών

Οι βόθροι καταστρέφονται κυρίως από την υπερβολική συγκέντρωση λιπών που προέρχονται από τις κουζίνες και τα σαπούνια. Τα λίπη δημιουργούν ένα αδιαπέραστο στρώμα λάσπης στον πάτο ενώ στα τοιχώματα μία αδιαπέραστη μεμβράνη(κρούστα,γλύνα).Το αποτέλεσμα είναι να μικραίνει η περιεκτικότητα του βόθρου λόγω της συγκέντρωσης της λάσπης την οποία δεν μπορεί να απορροφήσει ούτε το βυτίο διότι είναι στερεό απόβλητο.

Ο βόθρος από μόνος του δημιουργεί βακτήρια τα οποία προκαλούν ζύμωση και διασπούν το απόβλητο.

Τα διάφορα καθαριστικά –χημικά τα οποία χρησιμοποιούμε σκοτώνουν τα βακτήρια με αποτέλεσμα ο βόθρος εάν είναι απορροφητικός να χάνει την απορροφητικότητα εάν δε είναι στεγανός να γεμίζει λάσπη.

Τι απαγορεύεται να ρίχνουμε στον βόθρο και βιολογικό ;

Χλωρίνη και χλωριούχα καθαριστικά. Το χλώριο σκοτώνει ένζυμα και βακτήρια πού υπάρχουν στον βόθρο ενώ η χρήση της χλωρίνης απαγορεύεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού σαν εξαιρετικά καρκινογόνος .

Απολυμαντικά ,καυστική ποτάσα, υδροχλωρικό οξύ (Aqua Forte) όπως επίσης και αντιβακτηριδιακά καθαριστικά όπως πχ. το «παπί» για τις τουαλέτες η υγρό σαπούνι για τα πιάτα ή τα χέρια με την ένδειξη αντιβακτηριδιακό.

Τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ;

Βιοδιασπώμενα οικολογικά προϊόντα μη χλωριούχα.

Που τα βρίσκουμε ;

Η εταιρία μας διαθέτει το βιοδιασπώμενο υπερσυμπυκνωμένο πολυκαθαριστικό απολυπαντικό OIL EATER το οποίο καθαρίζει λάδια καμένα και μη , πίσσα, πετρέλαιο, βενζίνη, αιθάλη, μελάνι, κερί, αίμα. Ιδανικό για κουζίνες πλακάκια απορροφητήρες πατώματα λεκέδες στα ρούχα στα χαλιά στις μοκέτες.

Επίσης το καθαριστικό απολυμαντικό Microfresh ειδικό για τον καθαρισμό της τουαλέτας από την λεκάνη μέχρι το πάτωμα και τους τοίχους.

Σε όλα τα σούπερ μάρκετ σε προϊόντα με την ένδειξη βιοδιασπώμενα.

Πώς καθαρίζουμε τους βόθρους και πως επαναφέρουμε την απορροφητικότητα ;

Τα ένζυμα Bacti Plus και EZ-3006 προκαλούν ζύμωση στα οργανικά απόβλητα του βόθρου μειώνοντας την οσμή μέχρι 80% καθαρίζοντας τα τοιχώματα διασπώντας την συσσωρευμένη λάσπη επαναφέροντας την αρχική απορροφητικότητα.